De rol van Papyrus

De rol van Papyrus

Eén van de belangrijkste doelen van het milieubeleid van Papyrus is om de natuurlijke levenscyclus van papier te optimaliseren - vanaf zijn oorsprong in het bos via alle productiefasen tot de recyclage en het hergebruik. 

Bij Papyrus betekent 'optimalisering' dat we het gebruik van grondstoffen uit verantwoord beheerde bossen actief promoten. Daarom werken we uitsluitend met betrouwbare leveranciers die hun maatschappelijke- en milieuverantwoordelijkheid bewezen hebben

Partnerschap - een gedeelde verantwoordelijkheid

Partnerschap - een gedeelde verantwoordelijkheid

Als tussenpersoon tussen papierproducenten en -gebruikers meent Papyrus dat het een bijzondere verantwoordelijkheid draagt. We besteden dus bijzonder veel aandacht aan kwesties zoals duurzame bosbouw, recyclage, vermindering van de uitstoot, energie-efficiëntie en proactieve milieubescherming.

Als aan- en verkoper van papier is het onze plicht om nauw samen te werken met de producenten. Als handelspartner van de klanten die papier kopen, is het onze plicht om helderheid te scheppen in gebieden die klanten het belangrijkst vinden en hen alle informatie te verschaffen die ze nodig hebben.

Kiezen voor partnerships met milieuorganisaties

Kiezen voor partnerships met milieuorganisaties

Het wanbeheer en de overexploitatie van de bossen van de wereld gaat alle landen aan. Illegale houtkappers blijven snelle winsten slaan uit tropisch hout. In sommige gebieden is brandcultuur nog wijd verspreid.

Daarom berust ons handelsbeleid onder meer op een duidelijk geregeld aankoopbeleid.
Dat beleid speelt een sleutelrol in de globale bosbescherming en is niet alleen van kapitaal belang voor onze reputatie maar ook voor die van onze klanten

Er zijn dus heel wat goede redenen om actief samen te werken met organisaties zoals de FSC (Forest Stewardship Council) en het GFTN (Global Forest Trade Network), de organisatie voor bosbescherming van het WNF. In feite werken we al jaren met deze organisaties samen.

Leveranciers die iedereen vertrouwt

Leveranciers die iedereen vertrouwt

Papyrus selecteert zijn papierleveranciers met zorg. Wij hechten ook belang aan langdurige relaties met onze leveranciers. Een element van onze portefeuillestrategie is dat we veel aandacht besteden aan duurzaamheid - niet alleen qua kwaliteit, maar ook op gebied van technologie, en uiteraard, het milieu.

Daarom doen we nooit ad hoc aankopen van niet-gecontroleerde leveranciers of van onbekende herkomst. Als ultieme geruststelling eisen we erkende boscertificaten. Verder zijn onze strategische leveranciers allemaal gecertificeerd volgens de ISO 14001-norm en het Europees Milieumanagement en Audit Schema (EMAS).