Koolstofuitstoot en papierproductie

Koolstofdioxide wordt geproduceerd als stoffen op koolstofbasis zoals olie of hout verbrand worden. Groeiende bomen gebruiken als onderdeel van de natuurlijke cyclus CO2 uit de atmosfeer en produceren zuurstof.

Hoewel grondstoffen uit verantwoorde bosbouw reeds als koolstofneutraal kunnen worden gezien, veroorzaakt de verwerking van het hout en voornamelijk de pulpbehandeling voor de uitstoot van koolstof.

Bij Papyrus erkennen we dat we er dringend alles aan moeten doen om de bossen van de aarde te beschermen. Daarom ondersteunen we actief producten uit verantwoorde bossen die steeds meer gecertificeerd zijn. In combinatie met de toegenomen productie van hoogwaardig gerecycleerd papier voorkomen we zo de verdere verspreiding van CO2 in de atmosfeer

Papyrus beveelt aan om meer op koolstofneutrale drukprocessen te focussen dan op koolstofneutraal papier, drukken op koolstofneutraal papier betekent immers niet noodzakelijk een koolstofneutraal product, deze wordt mee bepaald door de druk- en afwerkingsprocessen.